Badapest
analogt-sommar-19-6-1.jpg

Tågluffens stopp nr 2 var inget mindre än Budapest, som vi liksom aldrig riktigt kan låta bli när vi är på luff, även om vi redan känner staden rätt bra. Men kombon billigt + massa god mat + massa goda drinkar + badhus är rätt svårslagen faktiskt.

analogt-sommar-19-4-2.jpg

Första morgonen i Budapest var inte bara första morgonen i just Budapest utan även första morgonen i Resans Första Egna Lägenhet, vilket förstås firades med pompa och ståt. Pompa och ståt stod Melodikrysset på P1 för.

Sen begav vi os ut i den extrema Budapestiska sommarhettan (en skylt med tvivelaktig tillit visade 39 grader) med det enda rimliga målet i sikte; bad! På första bilden ser ni hur mästerfotografen har kamerabandet framför linsen och Solveig är mitt i sin varning, som tyvärr kom en millisekund för sent. Hade inte bandet varit i vägen hade ni i alla fall sett att det stod “GELLERT“ på det stora huset till höger - vilket kan anses värt att nämna eftersom det var just där spenderade vi resten av dagen.

Närmare bestämt här. Brasklapp: de glada killarna som vinkar till kameran är inte mina kompisar utan de två *helt naturliga* coola personerna längst fram som låtsas som att kameran inte finns.

analogt-sommar-19-3.jpg
analogt-sommar-19-23-2.png
analogt-sommar-19-3-1.jpg

Sen fick kameran visst ligga kvar i väskan resten av Budapest-vistelsen och kom inte fram förrän vi satt på tåget mot vår nästa destination, som låg hela 19 timmars tågresa bort.