När vi var på Hvar

När vi var på Hvar
analogt-sommar-19-1-2.jpg
analogt-sommar-19-2-2.jpg

Morrn morrn Kroatien sa vi efter 19 timmars resande med 2-minutesbyten som lyckades enbart för att de kroatiska tågvärdarna hade ett gott snack ute på perrongen och inte kom iväg i tid. THANK YOU SO MUCH sa vi med andan i halsen när de gav oss 10 min till att springa och ta ut pengar för att kunna boka sovplatser och sagt och gjort; 10 minuter senare och 15 minuter försenat rullade tåget.

Vi käkade första varma måltiden på ett dygn och hoppade sedan på första bästa färja till nästa hem, närmare bestämt Hvar. Ett snabbt beslut på kvällen innan gjorde att vi inte hann researcha särskilt mycket och blev en gnutta chockade av att det första vi möttes av när vi hoppade av båten var en inkastare som tryckte ett flygblad i handen på oss och försökte sälja in “Carpe Diem beach”. Lämnar det osagt om vi åkte dit eller ej.

analogt-sommar-19-01.jpg

Men Hvar visade sig vara mycket mer än så förstås. Förutom utsikten från vår fantastiska balkong (som ni såg en skymt av ovan) fanns förstås massa vacker natur och bländande vackra stränder (där man fångade dagen utan att behöva skriva det i pannan).

analogt-sommar-19-18-1.jpg

Och ett fort man kunde traska upp till, med fantastisk utsikt. Hvar hade tusen regler, tex fick man inte bada topless. Och inte dricka öl på offentliga platser. Tydligen perfekta förbud att bryta mot för 25+ åringar som gör sent tonårsuppror.

Alla bilder blir visst inte lika skarpa eller välkomponerade som förväntat. Men de får förstås vara med ändå, för dessa motiven är för gulliga för att ligga kvar i byrålådan.

Snipp snapp snut så var Kroatien del 1 slut.