Vad man gör på luff i Berlin

Vad man gör på luff i Berlin
analogt-sommar-19-29-1.png

Alla luffar börjar på Jernbanecafeen, det är sedan jättegammalt. Där dricker man øl på flaska, som sig bör i Danmark, och upprepar deras slogan “Dåtid nutid altid øltid” tills man blir yr i bollen. Samt beskådar den analoga kartan man får till det tillika analoga tågluffskortet som man är nervös varteviga dag för att det ska flyga ur väskan. Undra vilket år det kommer digitala tågluffskort? Aldrig hoppas jag. Det känns som fusk.

Eftersom det är obehagligt svårt att få fatt på bra tågbiljetter till Berlin (Snälltåget går snällt slutet på juni-augusti men resterande del av året får man osnällt bussa eller sitt-tåga) måste man ta en nap när man är framme, och därefter väcka liv i den eftermiddagströtta skallen med bärs OCH iskaffe. Bäst effekt får man av förtärda drycker om man spelar yatzy i lugnt tempo. Det är ju semester, stress ej medbjuden.

På kvällen kan det t.ex bli apokalypsväder och då är det bara att titta och njuta innan man måste kuta därifrån för att inte bli dränkt av ösregnet eller träffad av blixten.

analogt-sommar-19-26-2.png

Äta en jädrans massa gott till rimligt pris kan man också göra. Då blir man lika glad som damerna på bilderna ovan! T.ex kan man äta frukost på Michelberger hotel (den mkt skarpa bilden ovan), lunch på Café Mugrabi (libanesiskt, missa ej fattehn) och middag på Sandunga Mezcaleria (autentiskt mexikanskt), Hangmee (thai) eller Umami (vietnamesiskt, bilden nästovan).

analogt-sommar-19-10-2.jpg
analogt-sommar-19-8-1.jpg

Man kan promenera till Neukölln för att dricka iskaffe på Klunkenkranich och granska Berlin från ovan.

analogt-sommar-19-24-2.png

Sen kan man kroka arm med sina resekompisar + en okänd surmulen man och bege sig mot nästa stopp. Obligatoriskt med glass när man väntar på tåget förresten, men det visste ni förstås redan.

analogt-sommar-19-7-1.jpg

Sen säger man adjö Berlin eller snarare; På återseende!