IKEA Tackkort

Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för IKEA är den perfekta beskrivning av tackkorten vi skapat till IKEAs postpaket. Fram till för ett år sedan sände vi ut paketleveranser utan att ens säga tack för beställningen, tills en ny kollega en dag frågade ”varför?” och när ingen hade ett bra svar, tog vi saken i egna händer (även om det egentligen inte låg inom våra arbetsuppgifter).

Eftersom tackkortets existens skapade en helt ny kommunikationsyta där vi når ut till tusentals människor varje månad, ville vi förstås utforska våra nya möjligheter att kommunicera med våra kunder.

tackkort_03.jpg

Innan jul använde vi ytan till en julkortstävling, där vi inbjöd våra kunder att skicka in juliga bidrag, och vinnaren blev sedan publicerad på tackkortet vi skickade ut vid jul. 100 kreativa kunder mellan 2-70 år skickade in bidrag!

tackkort_02.jpg

Det senaste tackkortet blev ett extra tack till våra nuvarande kunder, där vi gav dem chansen att tjuvkika på våra kommande augustinyheter redan i början på sommaren. Hela 800 personer har skannat koden på kortet och besökt sidan!

Min roll i projektet: Konceptutveckling och formgivning