Navigering IKEA.se

Navigering IKEA.se
ikea-navigation_desktop_emmy.jpg.002.jpeg

I början av juni flyttade IKEA.se för första gången i historien till en ny plattform. Plattformen är utvecklad för en global kund, och för att kunna bemöta den svenska kundens höga förväntningar på IKEAs användarupplevelse, valde vi på IKEA Sverige att göra en del lokala förändringar.

Sajtens fick ett ny, blå header för att matcha IKEA-varuhusens utsida. Även navigationen gav vi ett nytt UI med produktbilder som thumbnails. Detta för att skapa en tydligare koppling till vårt sortiment, och för att hjälpa besökaren att snabbare kunna hitta rätt kategori med ögat.

Självklart fick även IKEA-pilen följa med även in i navigationen.

Min roll i projektet: UI/UX-design och projektledning

Se IKEA Sveriges header + navigation live på IKEA.se

Namnlöst.001.jpeg

Till vänster: Föregående version av header + navigation (innan plattformsbytet)
I mitten: Global version av header
Till höger: Global version av navigation

Se global header + navigation live på ikea.dk